У ЦВК радять не приходити на вибори з електронними документами в «Дії», тому що на дільницях їх не зможуть перевірити

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

У Центральній виборчій комісії пояснили, що на дільницях під час засвідчення особи на місцевих виборах не прийматимуть електронні документи в «Дії».

Про це у своєму Facebook написала секретар ЦВК Олена Гатаулліна.

«Рекомендую всім виборцям іти на дільницю з паспортом у вигляді книжечки або ІD-картки. Адже предʼявити паспорт для отримання бюлетеня в додатку «Дія» можна буде лише за умови наявності в ДВК технічних пристроїв, за допомогою яких можна перевірити такий паспорт, станом на зараз у ДВК таких пристроїв немає», — зазначила вона.

Також Гатаулліна підкреслила, що для засвідчення особи члени ДВК проситимуть виборців зняти маску, але більше не будуть перевіряти реєстрацію. Вона нагадала, що невклеєна вчасно фотографія у 25 чи 45 років не є підставою для відмови у видачі бюлетеня.

  • В Україні 5 вересня офіційно стартувала виборча кампанія місцевих виборів, які призначені на 25 жовтня. Висування кандидатів тривало з 15 до 24 вересня. 2 жовтня оприлюднили інформацію про реєстрацію кандидатів у депутати. З цього дня кандидат має право на офіційну агітацію. З 15 жовтня — розсилка іменних запрошень виборцям. 24 жовтня — день тиші (заборона на агітацію), а 25-го — самі вибори. Результати виборів будуть відомі 6 листопада.