У США регулятор рекомендував схвалити вакцину від коронавірусу Moderna

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
У США регулятор рекомендував схвалити вакцину від коронавірусу Moderna

Flickr / naijabang tv

Федеральне управління США з контролю за лікарськими препаратами (FDA) рекомендувало схвалити у США вакцину від коронавірусу від компанії Moderna. Про це йдеться у повідомленні управління.

Це рішення тепер дає FDA можливість незабаром видати дозвіл на використання препарату у країні. Передбачається, що це рішення регулятор може ухвалити вже у пʼятницю, 18 грудня.

Видання Bloomberg пише, що вакцину рекомендували схвалити 20 голосами, одна людина утрималася, ніхто не проголосував проти.

У компанії Moderna раніше пообіцяли надати 50 млн доз вакцин протягом грудня, що дозволить прищепити 25 млн людей — кожному треба зробити два уколи.

Нагадаємо, 30 листопада Moderna оголосила остаточні результати третьої фази випробувань своєї вакцини. Вони довели її ефективність на 94,1%. Вакцина може зберігатися в звичайному домашньому або медичному холодильнику до 30 днів і не втрачати свої властивості. Під час дослідження зʼясувалося, що цей препарат забезпечує імунітет від коронавірусу щонайменше на три місяці.