«Докази залізобетонні»: Навальний заявив, що Путін частково визнав причетність ФСБ до його отруєння

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Російський опозиціонер Олексій Навальний заявив, що на пресконференції президент Росії Володимир Путін частково визнав причетність Федеральної служби безпеки до його отруєння.

Про це він написав у своєму Facebook.

«Ну, що ж. Я ще раз вітаю Белінгкет, Інсайдер, нас (ФБК) і всіх, хто займалися розслідуванням. Докази настільки залізобетонні, що сперечатися з ними неможливо. І навіть просто збрехати, як зазвичай, неможливо. Тому ми вже в зоні визнання — часткового, але дуже важливого. Так, за ним стежили, стежила ФСБ, але вони не труїли і не намагалися вбити», — зазначив Навальний.

За його словами, Путін навмисно не згадував деталі цього розслідування про те, що за ним стежили хіміки та лікарі, які працюють у центрі експертиз ФСБ.

Водночас речник Путіна Дмитро Пєсков після пресконференції не захотів відповідати на додаткові запитання про розслідування. Він зазначив, що за Навальним стежать, тому що той отримує інформацію від західних спецслужб.

Тим часом депутати в різних містах Росії почали направляти заяви до Слідчого комітету Росії з проханням перевірити інформацію, яка була викладена в останньому розслідуванні про причетність ФСБ до отруєння Навального.

Нагадаємо, що 15 грудня група міжнародних розслідувачів встановила 8 співробітників ФСБ, які безпосередньо причетні до отруєння Навального. За політиком стежили з 2017 року. Убити його намагалися двічі. У липні 2020 року він разом з дружиною Юлією був у відпустці в Калінінграді, тоді їй стало зле — це вважається першим невдалим замахом на політика. Другий стався в Томську. Імовірно, «Новачок» йому нанесли на спідню білизну, яку він здав до хімчистки готелю. Речі принесли назад, поки Навальний купався в річці.