«Це компоненти інформаційної атаки». У Кремлі назвали «нісенітницею» розслідування про однакові кабінети Путіна в різних містах

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
«Це компоненти інформаційної атаки». У Кремлі назвали «нісенітницею» розслідування про однакові кабінети Путіна в різних містах

Фото з сайту Дар’ї Марченко / dashart

Речник Кремля Дмитро Пєсков назвав «нісенітницею» і «неправдою» інформацію ЗМІ про облаштування двох однакових кабінетів у підмосковній резиденції в Ново-Огарьово та в Сочі.

Про це повідомляє Интерфакс.

«Це неправда. Те, що було написано, — це компоненти інформаційної кампанії, інформаційної атаки, яка, звичайно, не може досягти своєї мети. Жодних однакових кабінетів немає, у президента багато кабінетів у різних містах, він ними користується, і ви це бачите», — запевнив Пєсков.

Також речник Путіна зазначив, що інформація про пересування президента, як і інших осіб, які охороняються, є державною таємницею.

«Що стосується якихось пересувань літаків тощо, то літаки компанії «Росія» [куди входить Спеціальний льотний загін, що обслуговує керівництво країни] стоять у багатьох містах», — додав він.

  • 8 грудня видання «Проект» повідомило, що Кремль приховує справжнє місцеперебування президента Володимира Путіна, який має однакові кабінети в різних містах.
  • За даними журналістів, Путін з кінця літа постійно перебуває в Сочі, хоча його пресслужба розповідала, що президент працює в Москві. Для того щоб фальсифікувати його місцеперебування, у Сочі нібито облаштували копію підмосковного кабінету.
  • Раніше російське видання «Проект» опублікувало велике розслідування про близьку подругу Путіна Світлану Кривоногих, яка після знайомства з ним стала акціонером одного з найбільших банків країни «Россия». А її дочка, як стверджують журналісти, «феноменально схожа» на Путіна. У копіях документів, з якими ознайомилися ЗМІ, батько Єлизавети не вказаний, але відомо її по батькові — Володимирівна. У Кремлі таку інформацію назвали «малопереконливою».
  • Президент Росії Володимир Путін заявив, що приховує імена та кількість своїх доньок і внуків з міркувань безпеки. Він повідомив, що спілкується зі своїми «маленькими, солоденькими» онуками і щасливий цьому, а публічна демонстрація родини — це «західна політична культура».