«Проект»: Подруга Путіна після знайомства з ним стала акціонером одного з найбільших банків Росії. У них може бути спільна донька

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
«Проект»: Подруга Путіна після знайомства з ним стала акціонером одного з найбільших банків Росії. У них може бути спільна донька

Россия 1 / Youtube

Близька подруга президента Росії Володимира Путіна Світлана Кривоногих після знайомства з ним стала акціонером одного з найбільших банків країни «Россия». А її дочка, як стверджують журналісти, «феноменально схожа» на Путіна.

Про це йдеться у великому розслідуванні російського видання «Проект».

Його автори пишуть, що Путін познайомився з Кривоногих, яка народилася в 1975 році, ще до того як став президентом — у 1990-х роках. У квітні 1999 року, коли він ще був директором ФСБ, вони разом літали у справах.

Згодом відносини Путіна і Кривоногих, швидше за все, завершилися. Двоє знайомих Путіна на питання про Кривоногих відреагували багатозначно — не заперечували, що знають, про кого йдеться, але категорично відмовилися розмовляти про неї.

У банку «Россия» Кривоногих почала працювати як мінімум у 2001 році, а потім стала його акціонером. На початку «нульових» вона зареєструвала фірму «Релакс», на яку була записана її частка в банку. На початок 2019 року частка становила близько 2,8%.

Крім того, за даними видання, Кривоногих належить улюблений гірськолижний курорт Путіна «Ігора», де кілька років тому відбулося весілля його доньки Катерини.

Загальні активи Кривоногих і її сімʼї видання оцінює у 7,7 мільярда рублів, з яких 1,1 мільярда становить нерухомість у Санкт-Петербурзі, Москві і Сочі, а 800 мільйонів — частка у банку «Россия».

У 2003 році у Кривоногих народилася донька Єлизавета, яка, як стверджує видання, «феноменально схожа» на Путіна. У копіях документів, з якими ознайомився ЗМІ, батько Єлизавети не вказаний, але відомо її по батькові — Володимирівна.

Єлизавета живе під іншим прізвищем і веде акаунти в соцмережах під вигаданим імʼям. Про її схожість з російським президентом говорить і професор Хассан Угайл — директор Центру візуального аналізу британського Університету Бредфорда. Проведений ним компʼютерний аналіз показав, що схожість Путіна та молодшої Кривоногих — 70,44%.

«Проект» не публікує фото дівчини, бо вона є неповнолітньою. Але після того, як редакція спробувала звʼязатися з Кривоногих, її дочка видалила зі свого акаунта більшість світлин, на яких можна розрізнити її обличчя.

У Кремлі вже відреагували на розслідування, але стверджують, що «вперше чують» про Кривоногих. «Перший раз чую взагалі про таку жінку і нічого не можу вам сказати з цього приводу. Так, мене запитували про це прізвища і я ніколи про це нічого не чув і нічого не знаю», — сказав речник Путіна Дмитро Пєсков.

  • Банк «Россия» входить в двадцятку найбільших банків Росії за розміром активів. У 2014 році після окупації Криму банк потрапив під санкції США, після чого Путін заявив, що на знак підтримки відкриє в банку рахунок і буде зберігати там зарплату.