«Є питання безпеки»: Путін розповів, чому приховує своїх доньок та «солоденьких» онуків

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
«Є питання безпеки»: Путін розповів, чому приховує своїх доньок та «солоденьких» онуків

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Президент Росії Володимир Путін заявив, що приховує імена та кількість своїх доньок та внуків з міркувань безпеки.

Про це він розповів в інтерв’ю ТАСС.

«Ви ж не живете моїм життям, і ви не розумієте, що таке питання безпеки. Просто людина, коли далека від цього, вона цього просто не помічає», — зазначив Путін.

Він повідомив, що спілкується зі своїми «маленькими, солоденькими» онуками і щасливий цьому. Назвати їхню кількість Путін відмовився. А публічна демонстрація родини — це західна політична культура.

«Я знаю, що, ну, така західна політична культура повʼязана з представництвом членів сімʼї. Але мені здається, що ми не в такому стані перебуваємо, щоб займатися цим театром. У нас повинно бути все по-дорослому. Серйозно. Це по-перше, по-друге, є питання, повʼязані з безпекою. Про це не можна забувати. Я памʼятаю про це», — пояснив російський президент.

Офіційно Путін ніколи не повідомляв жодних особистих даних своїх доньок або внуків. Він лише підтверджує, що вони є. Відомо, що у Путіна була дружина Людмила Шкребнева, але у 2013—2014 у Кремлі офіційно підтвердили, що пара розлучилася.

За даними ЗМІ, у Путіна є дві доньки — Марія та Катерина, які народилися в 1985 та 1986 роках. Як повідомляв сам президент Росії, вони займаються наукою. Марія, за даними ЗМІ, вийшла заміж за нідерландця і має прізвище Фаасен. Вона випускниця медичного факультету МДУ і працює в Ендокринологічному науковому центрі в Москві.

Молодша донька Катерина має прізвище Тихонова. Вона є кандидатом фізико-математичних наук та очолює фонд «Національний інтелектуальний розвиток» і компанію «Иннопрактика». Що стосується внуків, то сам Путін підтверджував щонайменше народження другого внука.

  • Президент Росії Володимир Путін заявив, що його донька після щеплення російською вакциною від коронавірусу «почувається добре» і у неї з’явилися антитіла.