«Провокаційна жовтизна». Кремль відреагував на розслідування про «подругу» Путіна, з якою у нього може бути спільна донька

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
«Провокаційна жовтизна». Кремль відреагував на розслідування про «подругу» Путіна, з якою у нього може бути спільна донька

Пресслужба президента російської федерації

Речник Кремля Дмитро Пєсков назвав «малопереконливим» розслідування ЗМІ про близьку подругу президента Росії Володимира Путіна Світлану Кривоногих, з якою у них може бути спільна донька. Про це повідомляє Интерфакс.

«Я сам матеріал подивився. Але, скажімо так, він малопереконливий, такий, я б сказав, епістолярний жанр. Така, знаєте, провокаційна жовтизна. На серйозний матеріал це не тягне», — сказав Пєсков.

Він вважає, що твердження у цьому журналістському розслідуванні «фактично є голослівними», тому вони не заслуговують на коментарі.

«Де-факто вони всі голослівні. Зрозуміло, що будуть зʼявлятися нові матеріали — це нам відомо. І нічого в цьому особливого немає, і нічого з цього не заслуговує на будь-які коментарі», — сказав Пєсков.

Російська служба BBC з посиланням на кілька ЗМІ пише, що у Путіна є дві дочки від шлюбу з Людмилою Путіної, з якою він розлучився у 2013 році. Однак додають, що він не любить розповідати про своїх дітей, а остання його фотографія із сімʼєю була оприлюднена 18 років тому.

Старшу доньку Путіна, за даними ЗМІ, звати Марія Воронцова. Вона одружена з бізнесменом Йоррітом Йоостеном Фаассеном і живе в Нідерландах. Молодшою ​​дочкою є Катерина Тихонова. Але Путін ніколи не підтверджував, але й не спростовував спорідненість з нею.

Про що йдеться?

Напередодні російське видання «Проект» опублікувало велике розслідування про близьку подругу Путіна Світлану Кривоногих, яка після знайомства з ним стала акціонером одного з найбільших банків країни «Россия». А її дочка, як стверджують журналісти, «феноменально схожа» на Путіна. У копіях документів, з якими ознайомився ЗМІ, батько Єлизавети не вказаний, але відомо її по батькові — Володимирівна.

«Проект» не публікує фото дівчини, бо вона є неповнолітньою. Але після того як редакція спробувала звʼязатися з Кривоногих, її дочка видалила зі свого акаунту більшість світлин, на яких можна розгледіти її обличчя.

Одразу після публікації у Кремлі відреагували на розслідування, стверджуючи, що «вперше чують» про Кривоногих.