Байден обіцяв не переслідувати Трампа, щойно отримає повноваження. Але нью-йоркські прокурори вже готуються до судів

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Байден обіцяв не переслідувати Трампа, щойно отримає повноваження. Але нью-йоркські прокурори вже готуються до судів

Tom Brenner / Getty Images

Дональд Трамп стикнеться з низкою розслідувань після 20 січня, коли повноваження отримає його наступник Джо Байден. Навіть якщо новий президент, Міністерство юстиції та Конгрес не висунуть до Трампа претензій, йому доведеться мати справу з правоохоронцями штату Нью-Йорк.

Про це повідомляє Business Insider.

Джо Байден пообіцяв, що не буде переслідувати свого попередника, експлуатуючи для цієї мети Міністерство юстиції. Але генеральний прокурор Нью-Йорку, окружний прокурор Мангеттена та низка інших прокурорів розслідують фінансові справи Трампа та його компанії Trump Organization, і вже мають на цій ниві певні успіхи.

Один із найстрашніших ворогів Трампа серед нью-йоркських правоохоронців — це генпрокурор штату Летіша Джеймс, чий офіс неодноразово позивався проти адміністрації президента з безлічі причин і навіть склав перелік рішень, які рекомендує скасувати Джо Байдену, щойно він увійде до Білого дому.

Зокрема прокурори штату отримали дозвіл на дослідження податкових декларацій президента, а також оштрафували родину Трампів на $2 млн за порушення правил благодійності. Також прокурорські команди змусили сина президента Еріка Трампа дати показання щодо фінансових махінацій у сімейному бізнесі.