Іванку Трамп викликали до генпрокуратури у справі про розтрату близько мільйона доларів на інавгурації її батька

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Іванку Трамп викликали до генпрокуратури у справі про розтрату близько мільйона доларів на інавгурації її батька

Gage Skidmore / Flickr

Дочку і радницю президента США Іванку Трамп викликали до офісу генпрокурора Вашингтону (округ Колумбія) у зв’язку з розслідуванням розтрати коштів з інавгураційного фонду у 2017 році. Ідеться про неправомірну передачу одному з готелів Дональда Трампа у Вашингтоні близько мільйона доларів.

Про це повідомляє CNN.

У січні генпрокуратура подала позов проти Trump Organization та інавгураційного комітету, звинувативши їх у «жахливій переплаті» — понад мільйон доларів — за використання готелю Трампа під час його інавгурації.

Протягом останніх тижнів у рамках позову викликали свідків, зокрема розмовляли з головою інавгураційного комітету Томом Барраком. Також викликали першу леді Меланію Трамп і колишнього заступника голови комітету Ріка Гейтса.

За даними Trump Organization, участь Іванки Трамп полягала лише в комунікації між комітетом і готелем, якому вона доручила стягувати справедливу ринкову ціну за свої послуги.

У позові йдеться, що Рік Гейтс звернувся до Іванки Трамп, оскільки побоювався, що інавгураційний комітет платить занадто великі гроші за готель і медіа можуть зробити з цього історію.

Далі Гейтс погодився з родиною Трампів щодо плати в розмірі $175 тисяч протягом чотирьох днів, але представниця комітету Стефані Вінстон Волкофф виступила проти, бо така ціна вдічі перевищувала ринкову. Вона розповіла про своє занепокоєння Трампу та його дочці, але комітет все-таки схвалив контракт.

Волкофф, яка також була подругою першої леді та написала про неї книгу, що містить неприємні епізоди з життя президентського подружжя, буде розмовляти з генпрокуратурою наступного тижня.

Як передає The Guardian, загальна сума витрат на готель Трампа становила понад мільйон доларів. За словами генпрокурора округу Карла Расіна, закон забороняє використовувати кошти некомерційних фондів для збагачення окремих людей та компаній.

«У цьому випадку ми прагнемо повернути некомерційні кошти, які були неналежним чином спрямовані безпосередньо до сімейного бізнесу Трампів», — сказав генпрокурор.

Загалом інавгураційний комітет зібрав безпрецедентні $107 мільйонів, розтрата яких тепер розслідується.