Мінʼюст США розслідує ймовірну корупцію в Білому домі. Ідеться про хабарі за президентське помилування

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Мінʼюст США розслідує ймовірну корупцію в Білому домі. Ідеться про хабарі за президентське помилування

Mediamodifier / Pixabay

Міністерство юстиції США розслідує ймовірні злочини, пов’язані з хабарями, які давали адміністрації Дональда Трампа і пов’язаним державним органам в обмін на помилування ув’язнених.

Про це повідомляє CNN.

Досі підозри нікому не висунули, а справа стосується подій цього літа — в її рамках обшукали офіс одного з юристів. Публічні документи у справі не розкривають жодних схем чи імен імовірних учасників злочину.

За інформацією Мін’юсту, серед фігурантів посадовців немає. Прокуратура повідомляє про виявлені листи, у яких йдеться про «таємну схему лобіювання» та корупційну змову, яка пропонувала «суттєвий політичний внесок в обмін на президентське помилування».

Наразі у справі не йдеться конкретно про грошові хабарі — прокуратура представила суду лише докази політичних зобов’язань особи, яка прохала помилування у Трампа. Імен не розголошують — у судових документах вони не фігурують.

Загалом за час свого правління Трамп помилував 29 людей і пом’якшив вироки ще шістнадцятьом. Серед помилуваних є наближені до президента, зокрема його колишні радники Роджер Стоун, засуджений за неправдиві свідчення Конгресу, і Майкл Флінн, засуджений за неправдиві свідчення ФБР і лобіювання на користь Туреччини.

Білий дім відмовився від коментарів.