«Фантастичний День подяки». Трамп помилував свого колишнього радника Майкла Флінна

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Президент США Дональд Трамп оголосив про помилування свого колишнього радника з національної безпеки Майкла Флінна, який проходив у справі про втручання Росії в американські вибори 2016 року і двічі збрехав ФБР про свої контакти з колишнім послом РФ Сергієм Кисляком.

Трамп помилував Флінна у День подяки, про що написав у Twitter.

«Для мене велика честь повідомити, що генерал Майкл Флінн отримав повне помилування. Вітаючи генерала Флінна і його чудову сімʼю, я знаю, що у вас тепер буде дійсно фантастичний День подяки», — написав Трамп.

Помилування президентом зупиняє всі судові процеси проти Флінна.

  • Флінн був головним радником кампанії Трампа під час президентських виборів 2016 року. В адміністрації Трампа він пробув недовго — у лютому 2017 року він пішов з посади після скандалу через його контакти з послом Росії. Відставний генерал двічі визнавав себе винним у наданні неправдивих свідчень ФБР, але пізніше почав звинувачувати ФБР у спробі заманити його у пастку.
  • У грудні 2018 року в США оприлюднили звіт про показання Флінна. У ньому також йшлося про поїздки Флінна в Москву, де він познайомився і встиг заприятелювати з колишнім головою Головного розвідувального управління РФ.
  • У травні цього року Міністерство юстиції закрило справу проти Флінна, але федеральний прокурор залишив можливість подальшого розгляду справи.
  • 25 листопада канал CNN повідомляв, що Трамп напередодні завершення своєї каденції може помилувати кількох соратників. Серед них був і Флінн.