Екс-помічник Трампа збрехав. У США опублікували звіт про контакти Майкла Флінна з послом РФ

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У США оприлюднили звіт про свідчення екс-помічника Дональда Трампа і колишнього радника з питань національної безпеки Майкла Флінна, у якому говориться, що Флінн збрехав про свої контакти з колишнім послом Росії у США Сергієм Кисляком.

Звіт оприлюднив спецпрокурор США Роберт Мюллер, який розслідує справу про втручання Росії у вибори США в 2016 році.

Мюллер опублікував матеріали напередодні судового засідання, де Флінну можуть оголосити вирок.

З документа випливає, що колишній радник Трампа обговорював з екс-послом РФ введення санкцій проти Росії і закликав Кисляка «утриматися від нагнітання ситуації» у відповідь на американські санкції. Слідство вважає, що розмова Флінна і екс-посла Росії вплинула на «помʼякшення відповідних дій» Москви.

У документі також вказується, що Флінн і Кисляк обговорювали питання в «закритому режимі» напередодні інавгурації Дональда Трампа, вони мали й телефонні розмови та зустрічі після виборів.

У звіті йдеться і про поїздки Флінна до Москви, де він познайомився і встиг потоваришувати з колишнім головою Головного розвідувального управління РФ Ігорем Сергуном. Також Флінн відвідував штаб-квартиру ГРУ.

У розмові з агентами ФБР Флінн визнав, що мав дружні стосунки з Сергуном. Після його смерті екс-радник Трампа дзвонив Кисляку і висловлював співчуття.