CNN: Перш ніж покинути Білий дім, Трамп хоче помилувати своїх соратників Флінна та Манафорта

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
CNN: Перш ніж покинути Білий дім, Трамп хоче помилувати своїх соратників Флінна та Манафорта

Chip Somodevilla/Getty Images

Президент США Дональд Трамп напередодні завершення своєї каденції може помилувати кількох соратників.

Про це з посиланням на три джерела пише CNN.

Найбільше шансів на помилування має колишній радник президента з нацбезпеки Майкл Флінн. У Білому домі він пропрацював лише кілька тижнів і пішов у відставку через скандал щодо зв’язків з Росією. Суд визнав його винним у тому, що він збрехав ФБР про свої незаконні контакти з російським послом.

Також Трамп розглядає можливість помилувати ще двох своїх соратників: Пола Манафорта і Джорджа Пападопулоса. Манафорт свого часу очолював передвиборчий штаб Трампа. У 2018 році його визнали винним у податкових і фінансових махінаціях.

Пападопулос працював помічником Трампа. Його визнали винним у наданні завідомо неправдивих свідчень під час розслідування справи про змову штабу Трампа з Росією. Він намагався приховати контакти з росіянами, які пропонували надати компромат на опонентку Трампа Гілларі Клінтон.

Справа Манафорта

Манафорт фігурує у справі про розтрату понад мільйона доларів держкоштів за президентства Януковича, сплачених юридичній фірмі США за надання висновку, щоб оскаржити рішення Європейського суду та довести законність увʼязнення Юлії Тимошенко. Також він вказаний у «чорній бухгалтерії» Партії регіонів. За документами, Манафорт отримав понад $30 мільйонів. Він працював в Україні близько 10 років.

Крім того, його визнали винним у податковому шахрайстві. Прокуратура Нью-Йорка звинуватила його в наданні неправдивих відомостей в заяві на отримання іпотечного кредиту.

Манафорта засудили до семи з половиною років увʼязнення у березні 2019 року за двоми справами. Його мали звільнити 4 листопада 2024 року.