«Це не буде третій термін Обами». Байден розповів про свої плани на президентство та пообіцяв не переслідувати Трампа

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
«Це не буде третій термін Обами». Байден розповів про свої плани на президентство та пообіцяв не переслідувати Трампа

Скриншот / NBC News

Обраний президент США Джо Байден відповів на закиди щодо призначення до своєї адміністрації чиновників часів Барака Обами тим, що хоче представити у владі весь спектр своєї партії. Він також запевнив, що не буде переслідувати свого попередника Дональда Трампа.

Про це Байден розповів у інтерв’ю NBC News.

«Це не буде третій термін Обами. Ми стикаємося зі світом, абсолютно відмінним від того, який ми бачили в часи адміністрації Обами-Байдена. Президент Трамп змінив ландшафт. Америка стала першою. Америка стала самотньою», — сказав він.

За словами обраного президента, він хоче представити у своїй адміністрації весь «спектр американського народу й спектр Демократичної партії» та додав, що погодився б призначити навіть республіканця, який голосував за Трампа.

«Я хочу, щоб ця країна була об’єднана», — запевнив обраний президент.

Байден зазначив, що в перші 100 днів на посаді планує провести імміграційну реформу, яка дасть можливість понад 11 млн людей у США отримати громадянство, ухвалити коронавірусну допомогу та побороти наслідки антиекологічних рішень Трампа.

Він також пообіцяв, що не буде переслідувати свого попередника, експлуатуючи для цієї мети Міністерство юстиції.

«Я не буду робити того, що робить цей президент», — відкинув він спекуляції на тему можливого розслідування діяльності Трампа, який втратить юридичну недоторканність після інавгурації нового президента.