Глава МОЗ: Уряд на наступному засіданні не ухвалюватиме рішення щодо локдауну. Про нові обмеження попередить заздалегідь

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Глава МОЗ: Уряд на наступному засіданні не ухвалюватиме рішення щодо локдауну. Про нові обмеження попередить заздалегідь

УНІАН

Кабінет міністрів на наступному засіданні, 2 грудня, не розглядатиме посилення карантину і запровадження локдауну. Про це заявив міністр охорони здоровʼя Максим Степанов в ефірі «Україна 24».

«З приводу жорсткого карантину, будь-яких додаткових обмежень — завтра [2 грудня] ми такий проєкт рішення навіть не готували», — наголосив Степанов.

За його словами, уряд на засіданні розгляне інші постанови, які стосуються медичної системи, зокрема, щодо додаткового виділення коштів на лабораторні центри. При цьому, він пообіцяв, що у разі посилення карантину повідомлять за 7-10 днів до його запровадження.

Степанов також зазначив, що МОЗ не планує зупиняти транспорт під час локдауну. «З точки зору епідеміології, ми не вважаємо, що це вплине на показники захворюваності. Тому що в такому разі в транспорті не буде години пік, і всі будуть дотримуватися заходів», — додав він.

Раніше міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов повідомив, що уряд очікує 2 грудня отримати пропозиції від МОЗ щодо карантину і вже відповідно до них ухвалювати рішення.

  • Уряд готується до всіх можливих сценаріїв через ситуацію з коронавірусом в Україні, зокрема й до можливого жорсткого карантину на новорічні та різдвяні свята.
  • При цьому, секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що локдаун «точно буде», але поки точних дат немає — їх ще обговорюють. За його словами, можуть запровадити в грудні або вже з 2 січня.
  • Голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія заявляв, що як один із варіантів посилення карантину Кабмін розглядає «інтелектуальний локдаун».