Кабмін чекає на пропозиції МОЗ щодо карантину. Тоді і вирішуватимуть, чи вводити «інтелектуальний локдаун»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Кабмін чекає на пропозиції МОЗ щодо карантину. Тоді і вирішуватимуть, чи вводити «інтелектуальний локдаун»

УНІАН / Ратинський В’ячеслав

Уряд очікує завтра, 2 грудня, отримати пропозиції від Міністерства охорони здоров’я щодо подальшого впровадження карантинних обмежень і вже відповідно до них ухвалювати рішення. Зокрема, чи вводити «інтелектуальний локдаун». Про це розповів міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов в ефірі каналу «Україна 24».

«Ми чекаємо офіційних висновків МОЗ за підсумками трьох тижнів карантину вихідного дня, і вже на підставі цього ухвалюватимуться подальші рішення», — зазначив Немчінов.

Він розповів, що Рада національної безпеки та оборони проаналізувала за результатами карантину вихідного дня зниження активності у суботу-неділю. «Якщо подивитися статистику щодо зростання захворюваності, щотижневі показники говорять про те, що йде суттєве уповільнення і практично стабілізація кількості українців, які захворіли на коронавірус», — додав він.

Чи можуть в країні ввести повний локдаун? Міністр стверджує, що такий варіант розглядається, але деталей не називає. «Припинення економічної активності розглядається, але воно може бути скориговано за підсумками тієї чи іншої сфери. Це стосується, наприклад, креативної сфери, діяльність якої припинено у вихідні дні», — сказав він.