РНБО: Локдаун в Україні «точно буде». Питання лише коли — у грудні чи в січні

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
РНБО: Локдаун в Україні «точно буде». Питання лише коли — у грудні чи в січні

Юлія Вебер / «Бабель»

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов заявив, що локдаун в Україні «точно буде», але поки точних дат немає — їх ще обговорюють. Про це він сказав в ефірі «Україна 24».

«Локдаун в Україні точно буде. Зараз одне питання — коли, у грудні чи з 2 січня. Іде дискусія з фахівцями з цього питання. Вчора у Зеленського пройшла велика нарада, яка тривала досить довго. Локдаун буде — це 100%. Але я хочу підкреслити, що це залежить від нашого населення і від того, як ми будемо ставитися один до одного та дотримуватися рекомендацій», — наголосив Данілов.

За його словами, впровадження локдауну обговорюється вже не вперше. А минулий, додає він, дав свої результати. «Ми змогли підготуватися до процесів, які нас чекали щодо ковіду. Усе залежатиме від того, яку ми будемо мати інформацію для аналізу найближчими днями», — сказав він.

Данілов також наголосив, що ситуацією з пандемією повинна активно займатися і місцева влада. Він каже, що у Києві, Дніпрі та Одесі зараз «непроста ситуація». Але є регіони, де поширення коронавірусу сповільнюється.

«РНБО моніторить те, що відбувається в місцевих радах, і ми дуже здивовані, чим вони займаються. Вони роблять усе що завгодно, але не зʼясовують, що відбувається з коронавірусом на їхніх територіях. Усі мери, депутати місцевих рад повинні бути залучені до цього процесу — це наше спільне завдання», — додав секретар.

  • Уряд готується до всіх можливих сценаріїв через ситуацію з коронавірусом в Україні, зокрема й до можливого жорсткого карантину на новорічні та різдвяні свята. Зокрема, Кабмін очікує 2 грудня отримати пропозиції від МОЗ щодо подальшого впровадження обмежень і вже відповідно до них ухвалювати рішення.
  • Голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія заявляв, що як один із варіантів посилення карантину Кабмін розглядає «інтелектуальний локдаун».