WP: Трамп насправді вірив у свою перемогу і лютував, коли дружній канал Fox News заявив про лідерство Байдена

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
WP: Трамп насправді вірив у свою перемогу і лютував, коли дружній канал Fox News заявив про лідерство Байдена

lindsaydocherty.com

В останні дні передвиборчої кампанії президент США Дональд Трамп і його старші помічники були впевнені, що повторять успіх 2016 року, коли мільярдер переміг Гілларі Клінтон попри всі прогнози та опитування. Програш у ключових штатах заскочив команду президента зненацька.

Про це розповідає The Washington Post.

За даними видання, Трамп знав, що опитування вказували на його ймовірну поразку, і жартував, що «буде соромно програти цьому хлопцю», вказуючи на Джо Байдена, який у результаті переміг.

У ніч виборів президент і його старші помічники зібралися в Білому домі для моніторингу результатів виборів. Усі були впевнені, що Трамп повторить успіх минулих виборів після того, як попередні результати підрахунку вказали на лідерство у Флориді.

Проте пізніше лояльний до президента телеканал Fox News зненацька оголосив ймовірну перемогу Джо Байдена в Аризоні, де з 1992 року не вигравали демократи.

«Він почав кричати на всіх. Він говорив: «Якого біса? Ми мали виграти Аризону. Що відбувається?», а також сказав своєму зятю Джареду Кушнеру, щоб він зателефонував Мердоку (Руперт Мердок — керівник медіакорпорації, якій належить Fox News, — ред.)», — розповів один із старших урядовців.

Трамп безуспішно намагався переконати Fox News змінити прогнози щодо переможця в Аризоні, аж поки губернатор штату не заявив, що готовий підтвердити перемогу Байдена.

Кілька тижнів після виборів Трамп продовжує спроби переконати громадськість і суди, що вибори були сфальсифіковані і справжній переможець він. Президент вирішив помститися Fox News і жорстко розкритикував їх, а також зробив рекламу їхнім конкурентам на ниві консервативної журналістики.