У «Слузі народу» після наради глав фракцій заявили про домовленості щодо законопроєкту по НАБУ. По КСУ — ще тривають консультації

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
У «Слузі народу» після наради глав фракцій заявили про домовленості щодо законопроєкту по НАБУ. По КСУ — ще тривають консультації

Кузьмін Олександр / УНІАН

У Верховній Раді 28 листопада відбулася нарада глав фракцій із керівництвом уряду. У «Слузі народу» за її підсумками повідомили про домовленості щодо законопроєкту про призначення глави Національного антикорупційного бюро України (НАБУ).

Про це розповів глава фракції СН Давид Арахамія, повідомляють «РБК-Україна» та Інтерфакс-Україна.

«По НАБУ ми поговорили, є повне погодження, тобто всі фракції висловилися за підтримку законопроєкту», — розповів Арахамія.

Щодо проєктів, які стосуються Конституційного суду, то консультації поки ще тривають. Але до понеділка, додає Арахамія, планують визначитися з проєктом щодо електронного декларування.

Також він розповів про плани Ради ухвалити закон про Державний бюджет на 2021 рік у найближчі два тижні. За його словами, голоси за документ у парламенті є, а самі консультації планують розпочати вже наступного тижня.

Водночас заступник голови Комітету Ради з питань фінансів, податкової та митної політики, нардеп «Голосу» Ярослав Железняк припускає, що наступного тижня проєкт бюджету не проголосують. За його словами, скличуть позачергову сесію після 7 грудня.

Щодо проєкту про НАБУ, Железняк вважає, що наступного тижня його не розглядатимуть, оскільки має пройти термін на вивчення документу.