Reuters: Північнокорейські хакери намагались зламати компанію AstraZeneca, яка розробляє вакцину від коронавірусу

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Pixabay

Хакери з Північної Кореї намагалися зламати британську компанію AstraZeneca, надсилаючи віруси її співробітникам.

Про це з посиланням на власні джерела пише Reuters.

За їхніми даними, хакери представлялися рекрутерами у профільних мережах, зокрема LinkedIn та WhatsApp, та пропонували роботу співробітникам компанії. Після цього вони надсилали документ, який нібито описує посадові обов’язки, однак у цьому файлі вже був вірус, який надавав доступ до комп’ютера.

Одне із джерел зазначило, що спроби зламати комп’ютери співробітників AstraZeneca були націлені на доволі «широке коло людей», зокрема і персонал, який працює над розробкою вакцини від коронавірусу. Однак зламати систему їм не вдалося.

Також розповідається, що хакери з КНДР мали облікові записи, які були зареєстровані на російські адреси електронної пошти. На думку джерел, це могло бути спробою заплутати слідчих.

  • На початку цього тижня компанія AstraZeneca повідомила про вищу ефективність від половини дози її вакцини. Виявилося, що це результат помилки на виробництві.
  • Більшість країн світу розраховує на вакцину від AstraZeneca. Препарати цієї компанії будуть дешевші та логістичні вигідніші, ніж розробки на основі генних технологій від компаній Pfizer і Moderna.