«Із 920 ліжок зайняті приблизно 570». Мер Львова Садовий розповів про «рівну ситуацію» із заповненістю коронавірусних лікарень

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
«Із 920 ліжок зайняті приблизно 570». Мер Львова Садовий розповів про «рівну ситуацію» із заповненістю коронавірусних лікарень

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

У Львові з 920 ліжок для хворих на коронавірус зайняті приблизно 570. Ще вільне відділення на 350 ліжок. Про це мер міста Андрій Садовий розповів в інтервʼю «Бабелю».

«Є обласні лікарні та є міські комунальні, я відповідаю за міські. У нас останні три тижні досить рівна ситуація. Ми з самого початку резервували 920 ліжок для хворих на COVID-19. Зараз зайняті приблизно 570, з них COVID-19 — 380, інші — пневмонія. І ще до цього ми додали одне відділення на 350 ліжок. Зараз воно є вільним. Там стоять ліжка і кисень підʼєднаний», — розповів Садовий.

За його словами, вони чітко вирахували, що на сто хворих двоє будуть госпіталізовані.

Мер Львова наголосив, що у них достатньо точок підключення кисню і достатня кількість концентраторів кисню. Садовий додав, що важливо, аби у грудні місто мало 1,4 тисячі ліжок, а на січень близько двох тисяч. За наступні пару тижнів до Львова мають прибути ще 200 кисневих концентраторів.

Нагадаємо, що в Офісі президента визнали, що «пропустили проблему» підʼєднання ліжок до кисню. Тепер це під їхнім контролем.

«У нас є завдання — думаю, ми його виконаємо — до 20 грудня забезпечити 80% ліжок киснем. Зараз цей показник практично 50%, і ми його збільшуємо. Він не збільшується так швидко, як нам хотілося б, тому що ми ліжко-місця додаємо. Збільшуємо ліжко-місця, зменшується відсоток [ліжок] із киснем, тому що це одночасний процес», — пояснив заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко.