Зустріч Зеленського з Тупицьким організував представник президента у КСУ. Тепер він шкодує і вважає суддю «неадекватним»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Зустріч Зеленського з Тупицьким організував представник президента у КСУ. Тепер він шкодує і вважає суддю «неадекватним»

Пресслужба Конституційного суду

Першу зустріч президента Володимира Зеленського з главою Конституційного суду Олександром Тупицьким організували восени 2019 року — через кілька місяців після інавгурації. Їх вирішив познайомити представник президента у КСУ Федір Веніславський, але тепер він шкодує про це.

Про це йдеться у матеріалі «Бабеля».

«Людина [Тупицький] виявилася абсолютно неадекватною в сприйнятті реальності, оскільки все своє життя він намагався використовувати всіх і все винятково у своїх інтересах», — наголосив Веніславський.

Він також згадує, що колишній глава Офісу президента Андрій Богдан відмовляв його від ідеї зустрічі та несхвально відгукувався про морально-психологічні особливості Тупицького.

За словами Веніславського, на тій зустрічі з Тупицьким президент «визначив червоні лінії», за які влада не може заходити. Серед них була боротьба з корупцією. Тупицький погодився і, як вважає Веніславський, зробив все рівно навпаки.

За словами джерел «Бабеля» в ОП і КС, Тупицький майже відразу не виконав кілька своїх обіцянок, які дав владі, і їхні відносини закінчилися, навіть не розпочавшись.