В окупованій Євпаторії вигадали новий спосіб економії — гарячу воду відключать до кінця року

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Окупаційна «влада» у Євпаторії вирішила заради економії припинити постачання гарячої води до кінця 2020 року.

Про це пише «Кримінформ».

«Змушений повідомити жителів Євпаторії: до кінця грудня цього року з метою економії водного ресурсу ухвалюється рішення про припинення подачі в місті гарячої води — так, як це було зроблено в Сімферополі», — повідомив очільник підприємства «Вода Криму» Володимир Баженов.

Гарячу воду в місті відключать з 26 листопада. Відновлять її постачання після початку роботи другого водозабору в Бахчисарайському районі.

Це вже не перше обмеження на водопостачання у Євпаторії. Раніше там знизили тиск води у каналізації в нічний час.

  • У березні 2014 року Україна припинила постачати дніпровську воду на Кримський півострів. У вересні 2015 року активісти організували товарну блокаду Криму, а в кінці того ж року домоглися повного припинення поставок електроенергії на тимчасово окупований півострів. До анексії Україна давала з Дніпра у Крим до 85% прісної води.
  • У вересні у Криму через пересихання водоймищ ввели третій етап (найжорсткіший) обмежень подачі води. Згодом російські військові перекрили греблею річку, щоб качати воду в Сімферополь. У кінці місяця без води залишилися майже 30 сіл, а в Сімферополі почалися перебої.
  • Окупаційна влада Криму буде примусово викуповувати у людей колодязі та свердловини через брак води на півострові. У Москві виділили понад 64 мільйони доларів на створення нових об’єктів водопостачання у Криму.