У Росії знайшли винних у проблемах із водою в анексованому Криму. Це ㅡ самі жителі півострова

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
У Росії знайшли винних у проблемах із водою в анексованому Криму. Це ㅡ самі жителі півострова

Alexei Pavlishak \ TASS via Getty Images

У Росії вважають самих жителів анексованого Криму винними у проблемах із водопостачанням на півострові.

Про це заявив в інтерв’ю ТАСС віцепрем’єр-міністр РФ Марат Хуснуллін.

«Ключова проблема втрат ㅡ це крадіжки. Цим теж треба займатися, за необхідності треба залучати правоохоронні органи, потрібно взяти на контроль, звідки йде несанкціонований забір», ㅡ сказав він.

За його словами, деякі люди навмисно ламають або псують спеціальні прилади для обліку і після цього поливають свої городи. Він пояснює, що деяким не вистачає води, а хтось без лічильника ллє її скільки хоче.

  • У березні 2014 року Україна припинила постачання дніпровської води на Кримський півострів. У вересні 2015 року активісти організували товарну блокаду Криму, а в кінці того ж року домоглися повного припинення поставок електроенергії на тимчасово окупований півострів. До анексії Україна давала в Крим з Дніпра до 85% прісної води.
  • У вересні в Криму через пересихання водоймищ ввели третій етап (найжорсткіший) обмежень подачі води. Згодом російські військові перекрили греблею річку, щоб качати воду в Сімферополь. В кінці місяця без води залишилися майже 30 сіл, а в Сімферополі почалися перебої.
  • Окупаційна влада Криму буде примусово викуповувати у людей колодязі і свердловини через брак води на півострові. У Москві ж виділили понад 64 мільйони доларів на створення нових об’єктів водопостачання в Криму.