Понад 30 тисяч хворих за добу: Степанов назвав нову умову для запровадження локдауну в Україні

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Міністерство охорони здоров’я вимагатиме від уряду запровадити локдаун в Україні, коли щоденно фіксуватимуть понад 30 тисяч хворих на коронавірус.

Про це заявив міністр охорони здоровʼя Максим Степанов в ефірі телеканалу «Інтер».

«Для нас головне — це кількість людей, які потрапляють до лікарні, яких госпіталізують. Якщо виходити з сьогоднішнього відсотка важких хворих, які потрапляють до лікарні, я думаю, що це вже понад 30 тисяч на добу в певному періоді. Тоді це може викликати серйозні проблеми щодо навантаження на медичну систему», — сказав він.

За даними міністра, станом на ранок пʼятниці, 20 листопада, в лікарнях перебувають 27 902 хворих на коронавірус.

Водночас Степанов наголосив, що дотримання громадянами карантину вихідного дня зупинить стрімке зростання кількості хворих в Україні.

«Я разом із нашими експертами-епідеміологами абсолютно впевнений, якщо ми будемо дотримуватися тих заходів, які запроваджені в країні, зокрема карантину вихідного дня, ми зможемо зупинити таке велике зростання. Якщо ми зупинимося на тих цифрах, які є нині, навіть трохи менше, до 12—13 тисяч, наша медична система буде витримувати таке навантаження», — запевнив очільник МОЗ.

Окремо Степанов зазначив, що в Україні готові збільшити кількість ліжок для лікування хворих на коронавірус — до 75—80 тисяч ліжок (до цього максимальною кількістю була 51 тисяча).