Зеленський: Україна може запровадити жорсткий карантин, якщо кількість хворих на коронавірус за добу сягне 15 тисяч

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Зеленський: Україна може запровадити жорсткий карантин, якщо кількість хворих на коронавірус за добу сягне 15 тисяч

Пресслужба Офісу президента України

В Україні можуть ввести локдаун (жорсткий карантин), якщо щоденний приріст хворих на коронавірус сягне 15 тисяч осіб.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський в інтервʼю «Осінь-2020: перемоги та виклики» чотирьом українським телеканалам.

«Місяць тому ми вважали, що при девʼяти з половиною тисячах захворілих на день наша медицина зупиниться — не вистачатиме ліжок в інфекційних лікарнях і медиків. На сьогодні міністр Степанов правий, що при 15 тисячах ми можемо ввести локдаун», — заявив він.

За словами Зеленського, локдаун повністю зупинить економіку України, і зараз запроваджувати його недоцільно.

Також президент пояснив, що держава буде змушена вдатися до жорстких карантинних заходів, якщо не вистачатиме лікарів, які зможуть надавати допомогу хворим на коронавірус. Наразі їхню кількість намагаються збільшити шляхом перепрофілювання відділень медзакладів і залучення інтернів та студентів.

«Ми не можемо перепрофілювати всю медичну систему України під хворих на COVID-19. Не можуть мільйони лікарів несподівано зʼявитися в Україні. Це велика проблема, і саме через це ми звертаємось до людей: ми розуміємо втому, але носіть, будь ласка, маски — не тільки для себе, але й для свого оточення», — додав Зеленський.

  • В Україні за минулу добу виявили 7 053 нові випадки коронавірусу. Також 21 жовтня зафіксовано рекорд зі смертності — жертвами хвороби стали 116 осіб. При цьому одужали ще 2 679 жителів України.
  • За час пандемії в Україні виявили вже 322 879 інфікованих коронавірусом.
  • Міністерство охорони здоровʼя розробило план боротьби з коронавірусом, який визначає алгоритм дій для чотирьох рівнів небезпеки та ґрунтується на кількості хворих і завантаженості медиків.