У Мінську тисячі людей прощаються із загиблим Бондаренком. Він помер після затримання та побиття силовиками

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
У Мінську тисячі людей прощаються із загиблим Бондаренком. Він помер після затримання та побиття силовиками

Drone pilots Group / TUT.by

У Мінську кілька тисяч людей прийшли попрощатися із 31-річним Романом Бондаренком, яким помер після затримання та побиття силовиками. Про це повідомляють «Радыё Свабода» та TUT.by

Прощання із загиблим проходило в церкві Воскресіння Христового, недалеко від Куропат. Вінки і квіти в руках людей прикрашені біло-червоно-білими стрічками, які стали символом протесту в Білорусі.

Після відспівування в церкві колона людей рушила супроводити катафалк з тілом загиблого на Північне кладовище, де його поховають. Автомобілі, які проїздять повз, сигналять на знак памʼяті.

Люди, які прийшли на прощання, скандують: «Я виходжу» — саме так звучало останнє повідомлення Романа перед виходом на «Площу змін», де його затримали силовики. Також скандують «Живе Білорусь» та «Рома, ти герой».

По всій країні також пройшли масові акції пам’яті Бондаренка.

  • Нагадаємо, 12 листопада в лікарні Мінська помер 31-річний Роман Бондаренко, якого напередодні в тяжкому стані доправили до лікарні. Його затримали правоохоронці увечері 11 листопада. Невідомі в масках приїхали у двір будинку, де він проживає, і почали зрізати біло-червоні прапори та стрічки. Унаслідок цього між ними та місцевими жителями почалися сутички. Згодом з мікроавтобуса, який був поруч, вибігли люди та затримали Бондаренка.
  • Згодом Генпрокуратура Білорусі порушила кримінальну справу проти медика, який розповів журналістам про смерть Бондаренка.
  • Через смерть Бондаренка Євросоюз пригрозив Білорусі новими санкціями, а у країні почалася нова хвиля протестів.