Чиновниця МОЗ пояснила свою пораду підприємцям йти працювати в лікарні: У нас є багато вакансій

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Чиновниця МОЗ пояснила свою пораду підприємцям йти працювати в лікарні: У нас є багато вакансій

Пресслужба Міністерства охорони здоров'я

Заступниця міністра охорони здоровʼя Ірина Микичак пояснила свою пораду підприємцям шукати «додатковий дохід» на час карантину вихідного дня, зокрема йти працювати у лікарні. Вона наголошує, що це був заклик про допомогу, якої зараз потребує медична галузь. Про це вона розповіла в інтерв’ю «Громадському».

Резонанс після своїх слів оцінює позитивно, тому що «люди почули, що є потреба в допомозі».

Чиновниця пояснює, що її звернення не було закликом — «йдіть шукайте собі роботу». «Моя пропозиція була в тому, щоби допомогти. Ми просимо: допоможіть. Лікарі лікарями, медсестри медсестрами, але ж у нас в лікарнях потрібні й комп’ютерники, і будівельники, і технологи, і просто різноробочі, й охоронці. Тобто десятки професій завжди були в дефіциті в лікарнях, а зараз особливо», — сказала заступниця міністра.

Микичак наголосила, що допомогти лікарням запрошують не на волонтерській основі, а на роботу — на контрактній основі.

Водночас вона заявила, що не пропонує альтернативу, бо допомогою і компенсаціями бізнесу займається економічний блок уряду. «Але в силу того, що в нас є достатньо багато і вакансій, і потреб, ми попросили про допомогу… Було б дуже класно, якби можна було й лікарням допомогти, і якусь принаймні тимчасову підтримку дати тим, хто має можливість піти [тимчасово з нинішньої роботи]», — підсумувала Микичак.

  • 17 листопада Верховна Рада провалила голосування за постанову щодо карантину вихідного дня. Документ рекомендував Кабміну протягом трьох днів із дня набуття чинності постанови переглянути обмеження карантину вихідного дня. Зокрема, уряду радили помʼякшити заборону на роботу ресторанів і барів, торгово-розважальних центрів, спортзалів, басейнів, закладів культури та на проведення масових заходів.
  • В Україні за рішенням Кабміну з 14 листопада до 30 листопада діє карантин вихідного дня. У вихідні можуть працювати тільки аптеки, продуктові магазини, СТО, заправки, пошта і транспорт. Низка міст, серед яких Одеса, Львів і Тернопіль, відмовилися посилювати заходи, після чого премʼєр-міністр заявив, що місцева влада зобовʼязана виконувати рішення уряду.