Рада провалила голосування щодо помʼякшення карантину вихідного дня

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Рада провалила голосування щодо помʼякшення карантину вихідного дня

Мусієнко Владислав / УНІАН

Верховна Рада не змогла ухвалити постанову про карантин вихідного дня.

За відповідну постанову проголосували лише 149 народних депутатів із 226 необхідних.

Проєкт доповів нардеп Ярослав Железняк. Він звернувся до колег з проханням підтримати постанову. Документ рекомендував Кабміну протягом трьох днів із дня набрання чинності постанови переглянути обмеження карантину вихідного дня. Зокрема, уряду радили помʼякшити заборону на роботу ресторанів та барів, торгово-розважальних центрів, спортзалів та басейнів, закладів культури та проведення масових заходів.

Пізніше у своєму Telegram-каналі нардеп Железняк написав, що постанова була погоджена всіма главами фракцій. «Проголосували всі, окрім «Слуг народу» (з 246 лише 34), — поскаржився він. Також Железняк натякнув, що проти ухвалення цієї постанови був Офіс президента.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль пояснив причини запровадження карантину вихідного дня і попередив, що в разі його недотримання добова кількість хворих в Україні може перетнути позначку у 20 тисяч вже через три тижні.

  • Окружний адміністративний суд Києва отримав три позови про скасування карантину вихідного дня.
  • Через порушення карантину вихідного дня 14 та 15 листопада поліція закрила понад 2 400 закладів, склала майже 2 тисячі адмінпротоколів і відкрила девʼять кримінальних проваджень.