Окружний адмінсуд отримав три позови про скасування карантину вихідного дня

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Окружний адмінсуд отримав три позови про скасування карантину вихідного дня

NurPhoto / Contributor

Окружний адміністративний суд Києва отримав три позови про скасування карантину вихідного дня.

Про це повідомляє пресслужба суду.

З позовами звернулися Львівський будинок органної та камерної музики, Львівський академічний драматичний театр імені Лесі Українки та Львівський кіноцентр. Відповідачем у кожному з позовів зазначений Кабінет міністрів.

Суд просять скасувати постанову уряду про карантин вихідного дня, оскільки, на думку позивачів, обмеження негативно вплинуть на діяльність закладів культури та призведуть до втрат близько 50% їх доходів за вихідні дні. Суд вирішує, чи відкривати провадження в цій справі.

  • 16 листопада у Верховній Раді зареєстрували постанову про скасування карантину вихідного дня. Ініціаторами проєкту стали представники кількох фракцій.
  • Через порушення карантину вихідного дня 14 та 15 листопада поліція закрила понад 2 400 закладів, а також склала майже 2 тисячі адмінпротоколів і відкрила девʼять кримінальних проваджень.
  • У Раді національної безпеки та оборони заявили, що завдяки карантину вихідного дня значно зменшилася активність українців, зокрема у великих містах з населенням понад 100 тисяч – у неділю знизилася майже на третину.