Зеленський привітав Санду з перемогою на виборах президента Молдови та запросив її до Києва

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Зеленський привітав Санду з перемогою на виборах президента Молдови та запросив її до Києва

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Президент Володимир Зеленський привітав з перемогою на президентських виборах у Молдові лідерку проєвропейської партії «Дія та солідарність» Майю Санду. Про це він написав у Twitter.

Глава держави підкреслив, що очікує подальшого зміцнення відносин між Україною та Молдовою. «Вітаю Майю Санду з перемогою на президентських виборах у Молдові. З нетерпінням очікую на подальше зміцнення відносин між Україною та Молдовою задля європейського майбутнього наших народів», — наголосив Зеленський.

Згодом в Офісі президента повідомили, що Зеленський також привітав Санду телефоном. Під час розмови він запевнив її у налаштованості на продовження тісної та взаємовигідної співпраці двох країн, закладеної, зокрема, й під час її візиту до Києва як премʼєр-міністра Молдови в липні 2019 року.

Зеленський також подякував Санду за послідовну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України та запросив її приїхати з офіційним візитом.

У Молдові 15 листопада пройшов другий тур виборів президента. За результатами обробки понад 99% протоколів, колишня прем’єр-міністр Майя Санду перемагає чинного президента Ігоря Додона з розривом у понад 15%. За даними ЦВК, за Санду проголосували 57,74% виборців.