Мер Дніпра Філатов заявив, що у місті не буде карантину вихідного дня

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Мер Дніпра Філатов заявив, що у місті не буде карантину вихідного дня

Олександр Течинський / «Бабель»

Мер Дніпра Борис Філатов заявив, що у місті не будуть вводити карантин вихідного дня через низькі показники захворюваності. Відповідну заяву він зробив у Facebook.

«Шановні підприємці, як сьогодні заявив премʼєр-міністр: «Мери не можуть скасовувати того, що вони не вводили». А я нічого й не скасовую. [...] Просто міська Комісія з надзвичайних ситуацій захворіла. Ні, не на коронавірус. Просто захворіла, і немає кворуму. Вони втомились. І імплементувати рішення Кабміну не в змозі. Шановні підприємці, хороших вам вихідних. [...] І, будь ласка, дотримуйтесь маскового режиму і соціальної дистанції. Самі та для своїх клієнтів», — заявив Філатов.

Своє рішення він аргументував тим, що місто Дніпро і Дніпропетровська область займають друге місце знизу за захворюваністю COVID-19 у країні. Зазначимо, що, відповідно до даних РНБО, друге місце знизу займає Луганська область. Дніпропетровська в цьому переліку на 14-му місці знизу.

Дніпро — не єдине місто, яке відмовляється від карантину вихідного дня. Відповідні заяви зробили вже низка міст, зокрема, Львів, Луцьк, Житомир, Тернопіль, Краматорськ, Черкаси, Мукачево та Словʼянськ. У Києві та Одеській області карантин вихідного дня підтримали.

Нагадаємо, що 14 та 15 листопада (субота та неділя) в Україні діє карантин вихідного дня. Попередньо він до 30 листопада, але можуть продовжити. У вихідні, згідно з розпорядженням Кабміну, можуть працювати тільки аптеки, продуктові магазини, СТО, заправки, пошта і транспорт.