Премʼєр Шмигаль заявив, що уряд не розглядає варіант локдауну у країні

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Премʼєр Шмигаль заявив, що уряд не розглядає варіант локдауну у країні

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Кабінет міністрів не планує вводити в Україні локдаун через рекордні показники захворюваності на коронавірус, але може запровадити більш жорсткі обмеження. Про це на засіданні уряду заявив премʼєр-міністр Денис Шмигаль.

«Ми всі бачимо, що дуже багато країн у Європі та світі закриваються на повторний локдаун. Франція, Німеччина, Велика Британія, Італія, Чехія уже ввели жорсткі обмеження. Хоча це країни з дуже потужними медичними системами та ресурсами. Ми зараз не збираємося йти цим шляхом та запроваджувати локдаун в Україні. Але якщо ми побачимо подальше погіршення ситуації, це фактично змусить уряд вдатися до більш жорстких обмежень», — зазначив Шмигаль.

Премʼєр нагадав, що минулого тижня з Фонду боротьби з коронавірусом виділили 1 мільярд гривень на тести. За ці кошти придбають 2 мільйони швидких тестів, при використанні яких результат можна отримати за декілька годин.

Зазначимо, що в уряді розглядають варіант нових обмежень через спалах коронавірусу — карантин «вихідного дня».

«Я не виключаю, що запропонуємо карантин «вихідного дня» — коли більш суворі обмеження будуть діяти у вихідні. Ми це робимо, щоб розірвати ланцюг передачі хвороби», — пояснив міністр охорони здоровʼя Максим Степанов. За його словами, більшість магазинів будуть закриті, а ресторани та кафе працюватимуть лише навинос.