В Україні оновили карантинні зони. «Жовті» та «зелені» залишилися лише в Херсонській області, а Київ досі у «помаранчевій»

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
В Україні оновили карантинні зони. «Жовті» та «зелені» залишилися лише в Херсонській області, а Київ досі у «помаранчевій»

Мусієнко Владислав / УНІАН

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій оновила карантинні зони в Україні. «Жовті» та «зелені» залишилися лише в Херсонській області.

Про це пише міністр Кабміну Олег Немчінов.

Згідно з рішенням комісії, до «червоної» зони потрапили обласні центри Рівне, Житомир, Чернівці, Хмельницький, Ужгород, Івано-Франківськ, Суми, Миколаїв, Харків та Чернігів. Усі інші обласні центри опинилися у «помаранчевій» зоні, зокрема і столиця Київ.

Найбільше «червоних» зон встановили у Хмельницькій та Житомирській областях — там вони перевищують кількість «помаранчевих» зон.

Водночас «зелених» зон в Україні лишилося лише дві — це Горностаївський та Скадовський райони Херсонської області.

  • Кабінет міністрів продовжив дію режиму надзвичайної ситуації в Україні до 31 грудня. Його запровадили ще 25 березня та кілька разів продовжували.
  • Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов зазначив, що нова хвиля пандемії коронавірусу призведе до обмежень для бізнесу, але повного локдауну не буде.