Віцеспікер Ради Стефанчук захворів на коронавірус

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Віцеспікер Ради Стефанчук захворів на коронавірус

Космач Олександр / УНІАН

Перший віцеспікер Верховної Ради Руслан Стефанчук отримав позитивний результат тесту на коронавірус. Про це він повідомив у Facebook.

«Мабуть, дійшла черга й до мене. Позитивний настрій змінився позитивним тестом. Не вберегли ні маска, яку я фактично не знімав із березня місяця, ні рукавиці, ні дезінфекції. Певно, треба пройти й це випробування. Тому вимушено тимчасово вибуваю зі строю», — розповів Стефанчук.

Зазначимо, що окрім нього на коронавірус хворіють голова Верховної Ради Дмитро Разумков, міністр з питань тимчасово окупованих територій Олексій Резніков, президент України Володимир Зеленський та глава Офісу президента Андрій Єрмак. Останні двоє перебувають у лікарні «Феофанія».

В Україні через спалах коронавірусу ввели карантин вихідного дня до 30 листопада, але його можуть і продовжити. У вихідні дні працюватимуть тільки продуктові магазини, АЗС, аптеки, зоомагазини і громадський транспорт. Ресторанам у вихідні можна буде працювати навинос, а ТРЦ і розважальні центри — закриють. Окрім того не будуть працювати магазини, що торгують одягом та будівельними матеріалами.

Окрім карантину вихідного дня, Україна відходить від адаптивного карантину, у всіх містах будуть обмеження «помаранчевої» зони. Міністр Степанов не уточнив, коли саме почнуть діяти ці обмеження.