Хворі на коронавірус Зеленський та Єрмак лікуються у «Феофанії». У палаті президента встановили спецзв’язок

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Хворі на коронавірус Зеленський та Єрмак лікуються у «Феофанії». У палаті президента встановили спецзв’язок

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Президент Володимир Зеленський і глава Офісу президента Андрій Єрмак, які хворіють на коронавірус, зараз перебувають в ізольованих палатах лікарні «Феофанія». Про це розповів радник глави ОП Михайло Подоляк в інтерв’ю «Українській правді».

«Все досить строго, регламентовано протоколом. Вони знаходяться в «Феофанії». Там є обладнаний спеціальний кабінет, в якому президент може проводити наради», — розповів Подоляк.

За його словами, у палаті президента встановлений спецзв’язок. У Єрмака такої опції немає, лише ізольована палата. Подоляк додає, що у обидвох стандартний графік роботи, єдине обмеження — це ізоляція. «Тобто, ніхто з помічників не знаходиться біля президента або біля глави ОП, вони знаходяться в комунікаційному офлайні», — додає радник.

Він також зазначив, що Зеленський не бачиться з Єрмаком – спілкуються телефоном.

Речниця президента Юлія Мендель також підтвердила, що Зеленський та Єрмак перебувають в «Феофанії». За її словами, в обидвох — легкі симптоми хвороби. «Президент справді з Офісу вирушив додому, а звідти у вівторок перебрався до лікарні, адже там кращі умови для самоізоляції та догляду за пацієнтами з коронавірусом», — розповіла Мендель.

Вона додала, що Зеленський ввечері 10 листопада спілкувався з канцлером Німеччини Ангелою Меркель вже з лікарні.

  • У Зеленського коронавірус підтвердили 9 листопада. У той же день про хворобу повідомив голова Офісу президента Андрій Єрмак. Зеленський ще в червні розповідав, як хотів заразитися коронавірусом, але вирішив, що це «занадто».
  • 11 листопада про інфікування коронавірусом повідомив спікер Верховної Ради Дмитро Разумков та віцепремʼєр-міністр Олексій Резніков.
  • Після інфікування коронавірусом Зеленський запропонував створити в Україні програму «Здорова нація». Вона міститиме практичні рекомендації щодо зміцнення здоров’я, профілактики захворювань, інформацію про переваги здорового способу життя і регулярних фізичних навантажень, а також «Кошик здоров’я» з переліком необхідних вітамінів.