«Час займатися зарядкою». Зеленський ініціював розробку програми з рекомендаціями про зміцнення здоровʼя

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
«Час займатися зарядкою». Зеленський ініціював розробку програми з рекомендаціями про зміцнення здоровʼя

Brendan Hoffman / Getty Images

Президент Володимир Зеленський, який зараз хворіє на коронавірус, запропонував створити в Україні програму «Здорова нація». Вона міститиме практичні рекомендації щодо зміцнення здоров’я, профілактики захворювань, інформацію про переваги здорового способу життя і регулярних фізичних навантажень, а також «Кошик здоров’я» з переліком необхідних вітамінів.

Про це повідомили у пресслужбі Офісу президента.

За словами Зеленського, пандемія показала, що люди, які мають сильний імунітет, регулярно займаються спортом, мають легший перебіг захворювання на коронавірус й одужують швидше. Тому акцент, наголошує він, потрібно робити на профілактиці, а не лише на лікуванні.

«Коли людина захворіє на COVID-19, лікарі їй прописують профілактичні ліки різного характеру. Ми говоримо зараз про той стан хворого, коли не йдеться про обов’язкове лікування в лікарні й застосування антибіотиків. Тобто у більшості випадків COVID-19 потрібна самоізоляція та профілактичні ліки, які підтримують нормальний стан здоров’я», — зазначив Зеленський.

Він наголосив, що потрібно, щоб іще до інфікування людина знала, як зміцнити свій організм, щоб він був готовий побороти вірус. «Час займатися зарядкою чи тренуванням, пити вітаміни. Це час, коли можна зараз зробити таку спортивну оздоровчу програму для нації, покращити здоровʼя нації», — наголосив Зеленський.

Глава ОП Андрій Єрмак запропонував долучити до програми спортсменів, які вже перехворіли на COVID-19, щоб вони розповідали про свій досвід боротьби з хворобою.

В ОП зазначили, що разом з Кабінетом міністрів найближчим часом напрацюють план розробки та реалізації програми. Як її планують втілювати — поки не повідомляють.

  • Зеленський повідомив про позитивний результат тесту на COVID-19 напередодні. За його словами, почувається добре та буде працювати на самоізоляції. Улітку на коронавірус перехворіли його дружина Олена та син Кирило. Згодом про хворобу повідомив і голова Офісу президента Андрій Єрмак.