Олена Зеленська вперше розповіла, як вони з сином перехворіли на коронавірус

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Перша леді України Олена Зеленська розповіла про те, як вони разом із семирічним сином Кирилом перехворіли на коронавірус. Про це вона написала у Facebook.

«Звістка про хворобу стала для мене повною несподіванкою. Не було жодних симптомів. Просто черговий тест виявився позитивним. Президентові й найближчому колу людей, з якими він перебуває у постійному контакті, роблять цей тест щотижня. Зараз мені та моєму синові це вже не потрібно, тому що ми перехворіли й маємо антитіла до вірусу. Допоки вони в достатній кількості, на думку лікарів, знову захворіти неможливо. Але навіть це не аксіома. Тому що вірус взагалі нетиповий і поки невідомо, як він проявлятиме себе надалі», — розповіла Зеленська.

За її словами, Кирило отримав позитивний результат тесту, коли вона була «на піку» хвороби.

«На щастя, син легко переніс хворобу, було тільки незначне підвищення температури. Відтоді ми були в лікарні разом, удвох нам було веселіше», — зазначила перша леді.

Вона уточнила, що особливість цього вірусу полягає в тому, що спочатку людина може не відчувати жодних симптомів, а вже за два-три дні розвивається пневмонія.

«Зі мною сталося саме так. Два дні я насолоджувалася переглядом фільмів і читанням книжок у порожній квартирі на самоізоляції, а потім — висока температура (десь 39,6), комп’ютерна томографія, яка й показала двостороннє запалення легень. Того ж дня я вже була в лікарні. Почалися нескінченні крапельниці, пігулки, налякані очі людей навколо. Загалом моє лікування тривало два тижні. А ще тиждень я залишалася в лікарні із сином, який все ще був «позитивним», — пояснила Зеленська.

Перша леді додала, що досі не може зрозуміти, яка кнопка ліфта чи дверна ручка «подарувала» їй вірус.

  • 12 червня стало відомо, що Олена Зеленська отримала позитивний результат тесту на коронавірус.
  • 16 червня Олену Зеленську госпіталізували через двосторонню пневмонію середнього ступеня важкості. Пізніше в Офісі президента повідомили, що дружина Зеленського проходить антибактеріальну терапію.
  • На початку липня в Офісі президента повідомили, що Олена Зеленська одужала від коронавірусної хвороби.
  • 21 серпня на пресконференції президент Зеленський повідомив, що на COVID-19 перехворів його син.