«Проходить антибактеріальну терапію». В Офісі президента розповіли про перебіг коронавірусу у Зеленської

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
«Проходить антибактеріальну терапію». В Офісі президента розповіли про перебіг коронавірусу у Зеленської

President Of Ukraine / Flickr

В Офісі президента розповіли, що перша леді Олена Зеленська продовжує лікуватися від коронавірусу в стаціонарі столичної лікарні. Її стан — стабільний.

Про це повідомили у пресслужбі ОП.

Перебіг хвороби у Зеленської відповідає пневмонії середнього ступеня важкості. «Дихальна недостатність — 0. Дотації кисню не потребує. Дружина президента проходить антибактеріальну терапію, перебуває в ізоляції, під наглядом лікарів», — розповіли в Офісі.

В ОП наголошують, що Володимир Зеленський і діти — здорові, чергові ПЛР-тести здаватимуть завтра. Президент продовжує працювати в Офісі президента.

  • Про коронавірус у дружини президента стало відомо 12 червня. У своєму Instagram Олена Зеленська підтвердила інформацію про інфікування. Вона наголосила на необхідності дотримуватися правил соціального дистанціювання та використовувати медичну маску у громадських місцях.
  • Олену Зеленську шпиталізували з коронавірусом. Їй встановили діагноз «позагоспітальна двобічна полісегментарна пневмонія», необхідності підключення до апарату ШВЛ немає.
  • Офіс президента повідомив, що через хворобу дружини Зеленський переходить на особливий режим роботи.
  • Перед цим Зеленський розповів, як хотів навмисно заразитися коронавірусом, щоб на собі «пройти цей етап». Він сказав, що не боїться захворіти на COVID-19, але його команда порадила відмовитися від цієї ідеї.