Туреччина привітала Азербайджан з «перемогою» у війні за Карабах. Президент Алієв висміяв слова премʼєра Вірменії про статус регіону

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Azərbaycan Respublikası Müdafiə Nazirliyi / YouTube

Міністр національної оборони Туреччини Хулусі Акар привітав Азербайджан із «перемогою» у війні за Нагірний Карабах. 9 листопада Вірменія, Азербайджан і Росія підписали угоду про припинення війни.

Про це повідомляє інформаційне агентство Anadolu.

«Вітаю братський народ Азербайджану з доблесною перемогою у справедливій боротьбі», — заявив Акар і додав, що Туреччина продовжить підтримувати Азербайджан у процесі повернення всіх окупованих земель.

Віцепрезидент Туреччини Фуат Октай також привітав угоду щодо Карабаху, яка поклала край «вірменській окупації земель Азербайджану».

«Відтепер Карабах — це Азербайджан! Ми з усією впевненістю заявляли про це в один голос», — зазначив Октай.

Водночас сам президент Азербайджану Ільхам Алієв у відеозверненні посміявся над премʼєр-міністром Вірменії Ніколом Пашиняном.

«У цьому папері немає ні слова про статус Нагірного Карабаху. Ну що, Пашинян? Ну де твій статус? У пекло відправився твій статус. Нема статусу — і не буде. Це частина Азербайджану», — сказав Алієв.

Нагадаємо, раніше Нікол Пашинян заявляв, що принциповим є питання визначення статусу Нагірного Карабаху. Окрім того, він грозився визнати незалежність Нагірного Карабаху, якщо Азербайджан відмовиться врегулювати конфлікт шляхом переговорів.