Байден відновить президентську традицію брати з собою домашніх улюбленців до Білого дому. З ним переїдуть два собаки

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Байден відновить президентську традицію брати з собою домашніх улюбленців до Білого дому. З ним переїдуть два собаки

Обраний президент США Джо Байден планує переїхати до Білого дому разом із двома своїми собаками. Таким чином він відновить традицію перебування домашніх улюбленців біля американського президента.

Про це пише The New York Times.

Дональд Трамп став першим президентом США за понад 100 років, у якого не було домашнього улюбленця у Білому домі. Цій традиції слідували багато американських президентів, і Байден планує її відновити.

Наразі у подружжя Байденів проживають дві німецькі вівчарки — Чемп та Мейджор. Останнього у 2018 році вони взяли із притулку у штаті Делавер.

Більшість президентів США зазвичай мали собак, однак бували і екзотичні випадки. Наприклад, у Теодора Рузвельта були також півні, змії, морські свинки та коні. А Калвіну Куліджу свого часу подарували єнота для обіду на честь Дня подяки, але він помилував його і залишив жити у Білому домі.

«У американців завжди були домашні тварини, тому і в Білому домі завжди були домашні тварини», — зазначила авторка книги «Домашні улюбленці у Білому домі» Дженніфер Пікенс.

Сам Трамп пояснював, що не має домашнього улюбленця через брак часу.

«Чесно кажучи, я був би не проти, але у мене немає часу. Як би я виглядав, гуляючи з собакою на галявині Білого дому?» — казав він на одному із мітингів у 2019 році.