У США Перехідна консультативна рада закликала Трампа негайно розпочати процес передачі влади Байдену

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
У США Перехідна консультативна рада закликала Трампа негайно розпочати процес передачі влади Байдену

Jackie Ramirez / Pixabay

Перехідна консультативна рада США закликала Дональда Трампа готуватися до передачі влади новообраному президенту країни Джо Байдену. Про це йдеться у повідомленні ради.

«Тепер починається справжній виклик. Ми наполегливо закликаємо адміністрацію Трампа негайно почати перехідний процес після виборів. [...] Це була завзята кампанія, але історія рясніє прикладами президентів, які після таких кампаній любʼязно допомагали своїм наступникам», — зазначили у раді.

В організації розповіли, що Байден та новообрана пані віцепрезидент Камала Гарріс завчасно почали планувати перехід влади.

У раді додали, що одразу після інавгурації Байден, зокрема, має створити новий уряд і підготувати бюджет розміром $4,7 трильйона.

Зазначимо, що ще під час передвиборчої кампанії команда Байдена готувалася до можливої відмови Трампа передавати владу в разі програшу на виборах. Трамп неодноразово робив неоднозначні заяви про те, як він сприйме поразку. Наприклад, він готовий визнати перемогу Байдена на президентських виборах, якщо про це оголосить Верховний суд.

Окрім цього, команда Трампа продовжує домагатися перегляду голосів у штатах, де Байден переміг з невеликим відривом, оскільки впевнена в масових фальсифікаціях.

Нагадаємо, за даними підрахунку голосів The New York Times та The Washington Post кандидат від Демократичної партії США Джо Байден набрав 279 голосів виборщиків із 270 необхідних. У його конкурента — чинного глави Білого дому Дональда Трампа — залишається 214 голосів.

Байдена з перемогою вже привітав президент України Володимир Зеленський. Інавгурація новообраного президента відбудеться 20 січня 2021 року.