У Грузії опозиція оголосила безстроковий протест. У столиці вже почалися сутички з поліцією

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

У столиці Грузії Тбілісі почалися сутички між опозиційними протестувальниками та правоохоронцями. Поліція навіть застосувала водомет для розгону мітингу.

Про це пише «Ехо Кавказу».

Ще вдень грузинська опозиція почала збирати акції протесту та висунула владі три вимоги: провести нові чесні вибори, відправити у відставку главу ЦВК та відпустити всіх політичних в’язнів. Термін ультиматуму спливав увечері 8 листопада.

Після цього представники опозиції заявили, що оголошують безстрокову акцію протесту.

«Ніхто не повинен вийти звідти [з будівлі ЦВК] і ніхто не зайде доти, доки не будуть призначені нові вибори. Там будемо стояти всі ми», — заявив один із лідерів найбільшої опозиційної партії «Єдиний національний рух» Ніка Мелія.

Увечері в Тбілісі почалися сутички між поліцією та опозиціонерами. ЗМІ повідомляють, що мітинг розганяють водометами.

  • 30 жовтня у Грузії відбулися парламентські вибори. За даними ЦВК, лідирує правляча партія «Грузинська мрія» з результатом у понад 48%, у блоку Саакашвілі — вдвічі менше. Водночас ще 30 мандатів отримають депутати в мажоритарних округах. Наразі «Грузинська мрія» здобуває щонайменше 76 мандатів.
  • Альянс грузинських опозиційних партій, який незгодний з офіційними результатами виборів, заявив про бойкот роботи парламенту. Вони відмовляються визнавати результати і планують щоденні протести аж до того моменту, коли будуть призначені перевибори. Як мітингарі, так і омбудсмен країни заявляють про численні порушення під час виборчого процесу.