Грузинська опозиція бойкотуватиме роботу парламенту через фальсифікації на виборах. Протестувати планують аж до переголосування

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Грузинська опозиція бойкотуватиме роботу парламенту через фальсифікації на виборах. Протестувати планують аж до переголосування

@mari_nikuradze / Twitter

Альянс грузинських опозиційних партій, незгодний з офіційними результатами виборів, заявив про бойкот роботи парламенту. Правляча партія «Грузинська мрія» вважає, що це не завадить роботі законодавчого органу, оскільки в неї вже є необхідна для цього більшість депутатів.

Про це повідомляє «Эхо Кавказа».

Опозиційні партії Грузії відмовляються визнавати результати, за якими більшість голосів отримала правляча партія, і планує щоденні протести аж до того моменту, коли будуть призначені перевибори.

«Кожного дня перед парламентом нас буде більше й більше. Те, що відбулося вчора, — це не вибори, це не демократія і не Європа — це мародерство, із яким ми не примиримося», — заявив лідер опозиційної партії «Нова Грузія» Георгій Вашадзе.

За словами політика, опозиція доб’ється того, щоб вибори були визнані недійсними на міжнародному рівні. Сьогоднішній протест під парламентом зібрав кілька тисяч людей і зупинив рух машин у центрі Тбілісі. Від парламенту колона протестувальників рушила до резиденції засновника правлячої «Грузинської мрії» Бідзіни Іванішвілі.

Лідер парламентської більшості Мамука Мдінарадзе заявив, що бойкот опозиції ніяк не завадить визнанню повноважень нового складу законодавчого органу, оскільки в партії «Грузинська мрія», яка набрала понад 48%, вже є необхідна кількість депутатів. Опозиціонери при цьому вважають, що для старту роботи парламенту необхідна не просто більшість, а ⅔ депутатів, якої не буде внаслідок бойкоту.

Анонсована на 8 листопада акція протесту від альянсу опозиційних партій обіцяє зібрати біля парламенту «всю Грузію».