У Раду внесуть альтернативний закон про відновлення е-декларування. Його хочуть прийняти на цьому тижні

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

На нараді голів фракцій Верховної Ради представили альтернативний законопроєкт про повернення електронного декларування, яке своїм рішенням скасував Конституційний суд. Законопроєкт має бути зареєстрований у ВР до кінця 2 листопада. Прийняти його планують на цьому пленарному тижні.

Голова парламенту Дмитро Разумков заявив, даний законопроєкт повинен відновити дію е-декларування, яке діяло до прийняття рішення КС.

«Законопроєкт буде відновлювати дію електронного декларування та статтю 366 КПК [службове підроблення]. Буде два місяці на те, щоб вивчити і прийняти відповідне рішення з питань, які були підняті Конституційним судом у своєму рішенні», — сказав Разумков.

Депутат від «Голосу» Ярослав Железняк опублікував титульну сторінку цього законопроєкту. У проєкті Закону «Про відновлення дії окремих положень закону «Про запобігання корупції» сказано, що документ «усуває правову невизначеність у сфері боротьби з корупцією, яка виникла через рішення суду».

Депутат зазначив, що голови фракцій Верховної Ради погодилися повернутися до першої редакції закону про електронне декларування.

Згодом у «Голосі» висловили невдоволення запропонованим проєктом закону, заявивши, що він не робочий.

«Тексти статей потрібно викласти повністю в редакції [закону], яка діяла раніше. На початку вказати додаткову статтю за змістом яка повинна звучати «щодо суддів може бути законом впроваджена окрема процедура». Зміна статті 366 має бути окремою зміною», — написав у Facebook Ярослав Юрчишин.

За його словами, в пакет до двох законів (зміни до запобігання корупції та Кримінального кодексу) потрібно додати третій законопроєкт про підвищення кворуму для прийняття рішень КСУ. Юрчишин зазначає, що тільки пакет з трьох проєктів закону зможе вирішити кризу створену КС.