Автор рішення КСУ Сліденко заявляє про тиск агентів НАЗК на суддів

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Автор рішення КСУ Сліденко заявляє про тиск агентів НАЗК на суддів

Скриншот / Громадське

Суддя Конституційного суду Ігор Сліденко вважає, що агенти Національного агентства із запобігання корупції (НАЗК) тиснуть на суддів КСУ. Про це він заявив в ефірі «Громадського».

«Ця ситуація, яка склалася в КСУ з одним із суддів, коли в суд зайшли агенти НАЗК. Відповідно до закону, агенти НАЗК можуть зайти куди завгодно. А суд — це режимний об’єкт. Вони заходять у суд, підіймаються в кабінет до судді, на недоторкану територію, і починають вимагати від нього підпису», — стверджує Сліденко.

Суддя вважає, що для суддів повинні існувати інші спеціально передбачені механізми.

«У тому вигляді, в якому зараз існує закон «Про запобігання корупції», заходи, які застосовують до судді, порушують з погляду теорії і з погляду конституційних принципів незалежність і заборону впливу на суддю в будь-який спосіб», — переконаний суддя.

Раніше Сліденко повідомив, що ще на початку жовтня написав заяву про звільнення через тиск з Офісу президента. За його словами, наразі ця заява перебуває в суді, і саме він має її розглянути. При цьому він відмовився називати прізвища людей, які чинили на нього тиск.

Також Сліденко, коментуючи рішення КСУ, заявив, що воно не змушувало НАЗК закривати реєстр електронних декларацій. Суддя вважає, що глава НАЗК зробив це, щоб «загострити ситуацію».