Азербайджан показав знищення ракетної системи «Смерч», яка могла обстрілювати місто Барда

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Міноборони Азербайджану показало відео знищення бойової машини реактивної системи залпового вогню «Смерч», яка, за твердженням відомства, обстрілювала місто Барда, де напередодні загинули щонайменше 20 мирних жителів.

У відомстві переконані, що БМ-30 належала вірменській армії. Машину атакував бойовий дрон турецького виробництва Bayraktar TB2, який також є на озброєнні армії України. Атака сталася 29 жовтня о 15:18.

Це вже другий підтверджений удар по «Смерчу» силами Азербайджану, перший здійснили тиждень тому.

Також Міноборони показало відео удару з Bayraktar TB2 по зенітному ракетному комплексу С-300, який став другим на рахунку азербайджанської армії за час нової війни в регіоні.

Міноборони Вірменії тим часом повідомляє, що азербайджанські сили намагалися атакувати позиції вірмен на південно-східному напрямку і на півночі невизнаної Нагірно-Карабаської Республіки (НКР). Атаки відбили, і тепер загони НКР ведуть бої з групами азербайджанських військ.

Крім цього, відомство з посиланням на Міноборони НКР повідомляє про обстріл населених пунктів. «Ворожі сили обстрілюють міста Степанакерт, Шуша і Мартакерт з комплексів «Смерч», — сказано в повідомленні. Про жертв даних поки немає.