Азербайджанське місто Барда обстріляли ракетами — загинули 20 мирних жителів. НКР заявила про удар у відповідь

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Азербайджан звинуватив війська Вірменії в ракетному обстрілі касетними снарядами житлового району міста Барда.

Генпрокуратура Азербайджану повідомляє, що вогонь вівся виключно по мирному населенню з установок «Смерч». Загинули 20 осіб, понад 60 поранені.

Помічник президента Хікмет Гаджієв опублікував у Twitter фото наслідків обстрілу. На деяких фотографіях видно частини касетних снарядів. Він назвав обстріл варварством і злочином проти мирного населення, запросивши на місце події правозахисні організації Human Rights Watch і Amnesty International.

У Міноборони Вірменії заявили, що війська не вели вогонь з РСЗВ «Смерч», і це брехливе звинувачення. При цьому азербайджанську сторону звинуватили в ракетному обстрілі міст невизнаної Нагірно-Карабаської республіки (НКР) — Шуші та Степанакерту.

За даними служби з надзвичайних ситуацій НКР, обстрілів з РСЗВ «Смерч» зазнали Центр охорони здоровʼя матері і дитини Степанакерту і житлові райони. Шушу атакувала авіація. При цьому втрати — три поранених.

За даними ЗМІ, вогонь по Барді відкрили з території НКР. Це була нібито відповідь за обстріли населених пунктів уранці 28 жовтня.