Порошенко звинувачує Зеленського в руйнуванні антикорупційної системи, а Тимошенко просить не цькувати суддів КС

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Порошенко звинувачує Зеленського в руйнуванні антикорупційної системи, а Тимошенко просить не цькувати суддів КС

Андрій Горб / «Бабель»

Пʼятий президент України та чинний нардеп Петро Порошенко заявив, що персональну відповідальність за руйнування антикорупційної інфраструктури несе особисто президент Володимир Зеленський. Про це він написав у Facebook.

Свою думку Порошенко обґрунтував тим, що рішення про скасування кримінальної відповідальності за незаконне збагачення Конституційний суд ухвалив за подання нардепів групи «За майбутнє» (вони були його співавторами), «неформальним лідером якої є близький політичний та бізнесовий партнер Зеленського пан Коломойський».

Він переконаний, що Зеленський намагається убезпечити депутатів «Слуги народу» від претензій з боку антикорупційних органів.

Пʼятий президент наголосив, що створення антикорупційних органів в Україні було передумовою для безвізу, а їх руйнування завдасть удару по відносинах України с ЄС і США.

Порошенко закликав депутатів фракції «Європейська солідарність» якнайшвидше підготувати законопроєкт, який «залатає усі прогалини» в антикорупційному законодавстві за останні півтора року й зможе запобігти кризі у стосунках України з Євросоюзом.

Водночас очільниця партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко у Facebook закликала «припинити істерику та цькування КСУ». Вона запропонувала всім лідерам фракцій невідкладно розглянути законопроєкт, який підготувала її команда та який начебто розблокує роботу антикорупційних органів і не суперечитиме Конституції.

«Представники усіх фракцій мусять терміново зібратися на консультації, аби вже у вівторок у режимі ad hoc проголосувати цей законопроєкт у Верховній Раді та виправити помилку, якої самі ж депутати й припустилися, коли ухвалювали деякі положення закону, що суперечать Конституції України», — додала Тимошенко.

Також вона оприлюднила власну декларацію та закликала колег зробити те саме.