Секретар РНБО Данілов звинуватив Конституційний суд у спланованій атаці на українську державність

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Секретар РНБО Данілов звинуватив Конституційний суд у спланованій атаці на українську державність

Юлія Вебер / «Бабель»

Рішення Конституційного суду дають вагомі підстави вважати, що існує цілісний план, спрямований проти основ української державності.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов на засіданні 29 жовтня, повідомили у пресслужбі глави держави.

«Суд виступає «криголамом» досягнень нашої держави на шляху до європейської та євроатлантичної інтеграції, руйнуючи антикорупційне законодавство», — вважає він.

Також Данілов наголосив, що скандальне рішення КСУ ухвалив одразу після закінчення місцевих виборів. На його думку, така послідовність свідчить про «цілеспрямованість і продуманість антидержавних дій».

Окрім цього, секретар РНБО нагадав, що в лютому 2019 року КСУ скасував закон про незаконне збагачення, унаслідок чого правоохоронці закрили низку гучних кримінальних проваджень.

«Такі дії суду мають низку не просто негативних, а катастрофічних наслідків — й у внутрішньополітичному, і в зовнішньополітичному вимірах нашої країни. Кардинальним чином змінюється атмосфера відносин України з Євросоюзом, з нашим євроатлантичним співтовариством», — зазначив він.